Sok sport és szórakoztató termék köszönheti speciális jellemzőiket az általunk gyártott PU habjainknak. A lágy PU hab jelentős szerepet játszik sok termék funkcionalitásában és kényelmében: sí szemüveg, cipő, biciklis nadrág, rekreációs játékok gyerekeknek stb.
Magyarországon mégis a fő alkalmazási funkció az általunk gyártott termékeknek az ütés elnyelés és lendület csillapítás, az emberi élet védelme.
A lágy PU hab puha felülete és nagy felületi rugalmassága következtében a nekiütköző emberek mozgási energiáját elnyeli, védve azokat a fizikai sérülésektől. Az elmúlt évtizedekben sikeresen alkalmazták a habunkból kialakított speciális terméket a motorverseny pályák körüli védelemre és nem egy ember testi épségét és életét védték meg az egyes futamok alatt.

Torna és birkózó szőnyegekhez egy magas testsűrűségű keményebb jellegű habot használnak, ami biztosítja a könnyű járást a felületen, de az egyes esések alkalmával mégis rugalmas viselkedése biztosítja az ember biztonságát.

Természetesen ne feledkezzünk meg a felnövekvő generációról sem, gyerekjátszó házak biztonságos szivacs játékainak kialakítására remek alapanyag a puha és rugalmas PU lágyhab, amelyek szemben a kemény műanyag játékokkal maximális biztonságot nyújt a gondtalan gyermeki játékhoz.