Műszaki célú habok

A könnyebb tájékozódás és tanácsadás érdekében külön kezeljük a komfort poliuretán haboktól az ún. műszaki célú habokat. Ezek a habtermékek részben a felhasználási céljukban különböznek a komfort haboktól, részben anyagukban és tulajdonságaikban is mások.

Ide soroljuk azokat a habtermékeinket, melyeket csomagoláshoz, autóiparban, elektronikai iparban, építőiparban, sportszeriparban, játékiparban, bőr- és cipőiparban, háztartási iparban használnak.

Polietilén hab típusok (feldolgozás)

Expanded PE -EPE (durvacellás PE hab – főként csomagolásnál)

Zárt cellás, nem térhálósított PE hab. Két fajtája létezik az egybe fújt és a laminált. A lamináltnál a megfelelő vastagságot vékonyabb 5 vagy 10mm-es lemezek laminálásával érik el. Szemben a cross linked PE habbal a hulladék ledarálása után újrahasznosíthatók.

Kedvelt csomagoló anyag, mivel relatíve kis súllyal magas színvonalú alátámasztást lehet elérni. Megfelelő visszaforgatási rendszer mellet ezen PE-ból készült csomagolások bármennyiszer felhasználhatók.

Cross Linked PE (térhálósított PE hab – technikai felhasználás)

Az Cross Linked PE egy kémiailag térhálósított zártcellás szerkezetű műanyaghab, kitűnő és nagyon finom cellaszerkezettel rendelkezik valamennyi típus. Kiváló minőségű polietilén és EVA kopolimerek kerül cégünknél feldolgozásra.

Sűrűsége 25 kg/m3 és 300 kg/m3 közötti és különböző színekben, mint pl.: fekete, fehér, szürke, antracit, kék, zöld, sárga és piros kerül feldolgozásra. Különleges színeket egy minimum mennyiség megrendelése esetén tudjuk legyártatni. Termékeink között égésgátolt, disszipatív és vezetőképes típusok is szerepelnek.
Ez a típusú PE hab hőformázással könnyen alakítható, vízfelvétele csekély, a hőszigetelőértékei nagyon jók, magas a rezgéscsillapítása, csekély a vízgőz-áteresztőképessége, ellenáll az időjárás viszontagságainak és általánosan vegyianyagálló.

Felhasználási terület: autóipar, akusztika, repülőgépipar, háztartási eszközök, építőipar, elektronika, csomagolóipar, sport,- és szabadidőipar.